İlahiyat Fakültesi 3. sınıfta dersler başlamıştı. Ramazan ayında hem imamlık hem de fakülteye devam zor oluyordu.
Gündüz mukabele akşam teravih namazı önce vaaz, bazen mevlit ve teravih namazı kıldırmak yorucu oluyordu.
Balabancık köyünde biraz Kur'an bilen, ilkokul mezunu bir abimiz vardı. Balabancık köyünde evlenmiş ve burada kalmıştı. Sesi çok güzeldi. Müezzinlik yapıyordu. Bazen namaz kıldırıyordu.
Bir akşam teravih namazı için camiye geldim. O abimiz de camideydi. Ben de yorulmuştum. Hem ona bir imkan tanıyayım diye, "Bu akşam vaazı yap, namazı da kıldır" dedim.
O abimiz de vaaz etmeye başladı. Vaaza başlarken "Muhterem Cemaat! Her zaman konuşuyoruz, Her zaman anlatıyoruz dedi. (Aslında ilk defa konuşuyordu) Ama Peygamberimiz ne demiş: "Et-tekrarü ahsen velev kâne yükseksen" dedi. Onun için tekrarda fayda vardır dedi.
Üzerime kaynar sular döküldü ama o an bir şey söyleyemezdim. Çünkü ben ona bu imkanı vermiştim.
Vaaz bitti, namaz kılındı. Köyün kahvesinde çay içtik. Gençlerle sohbet ettik. Herkesler gitmişti. O abimiz ile birlikte kaldık. Bir çay daha söyledim.
Kendisine teşekkür ettim. Bu akşam beni dinlendirdin. Güzel bir sohbet oldu. Ağzına sağlık, dedim.
Ancak merakımı bağışla dedim. Sohbetin başında okuduğunuz hadisi tam anlayamadım. Kaynağını biliyor musun? diye sordum. Bilmiyorum dedi.
Hadis olarak zikrettiğin sözün "Et-Tekrarü Ahsen tamam hadi velevkâne si de tamam, yüzseksen ne oluyor dedim. Hiç peygamber böyle bir söz söyler mi? diye sordum. Önce bir afalladı.
Valla, yanlış yaptık. Haklısın dedi. İnsan bazen ağzından kaçırıveriyor. Ben de "Hadis olarak bilmediğimiz şeyleri hadis diye söylemeyelim." Hiç gerek yokken yapmayalım diye uyardım.