• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/vehbiaksit
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=5321561576
  • https://www.twitter.com/vehbiaksit
  • https://www.instagram.com/vehbiaksit
  • https://www.youtube.com/channel/UC5S_skAvSgjSjx7-XW1KjAw
VEHBİ AKŞİT

Vehbi Akşit Çekmeköy Müftüsü

Kategoriler
Site Haritası
ŞİFÂ-İ ŞERİF DERSLERİ




Saat
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Aile Hayatı

Fransızca Site

İngilizce Öğreniyorum
Kaleiçi Camii sanal tur
Adım Adım Hac
İbrahim Halveti
ibrahim halveti
Vav ve Elif

Sempozyumun Ardından Mahmut Ökçesiz

Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu 1-3 Nisan 2016

Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu 1-3 Nisan 2016

Kuşadası Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Sayın Mahmut ÖKÇESİZ Bey'in kaleminden

BİR SEMPOZYUMUN ARDINDAN-1

Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Derneği ve Kuşadası Müftülüğü ’nün birlikte organize ettiği “ Kuşadası ve Civarı Tasavvufi Hayat ve Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu “ 01-03 Nisan 2016 tarihinde Kuşadası Sealight Resort Otel’inde icra edildi. Ülkemizin 11 değişik üniversitesinden 26 akademisyenin katıldığı ve 19 değişik tebliğin sunulduğu iki gün süren b ilginç sempozyumun iki ana amacı vardı: Birincisi Kuşadası’nın önemli bir değeri olan 18 yy sonu ve 19. yy ilk yarısının büyük Mutasavvufu ve Halveti tarikatı kol pirlerinden Kuşadalı İbrahim Halveti Hz. hakkında detaylı bilgileri ortaya çıkarmak. İkincisi ise son yıllarda turizmin etkisi ile büyük bir boşluğa düşen ve yok olma noktasına gelen Kuşadası manevi hayatını yeniden tanzim etmek için bir işaret fişeği atmak idi. İki gün boyunca sunulan bildirilerinde açıklıkla ortaya çıkardığı üzere çok doğru bir adım atılmıştır ve inşallah bu sempozyum geleneksel hale getirilecek ve uluslar arası bir platforma taşınarak Azerbaycan’dan Balkanlara kadar uzanacaktır. Sempozyum geniş bir ilgiye mazhar olmuş sadece Kuşadası sakinleri tarafından değil Aydın, İzmir ve Manisa illerinden gelen Hz. Pir’e gönülden bağlı vakur ve aşk ile dolu CAN’lar tarafından da ilgi ve dikkatle izlenmiştir. Sempozyum süresince Suna-Arkın ONGAN çifti tarafından 57 parça Hat-Tezhip-Ebru ve Minyatür eserlerinden oluşan karma sergi düzenlenmiştir.























BİR SEMPOZYUMUN ARDINDAN-2

Kuşadası ve Civarında Tasavvufi hayat ve Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu 01 Nisan 2016 Cuma günü saat 10.00 Kuşadası kaymakamı sayın Muammer AKSOY beyefendinin katılımı ile başladı. Karma serginin açılışından sonra salona geçildi ve tören başladı. Sunuculuğunu Kuşadası müftüsü Vehbi AKŞİT’in yaptığı tören açılış konuşmasını dernek başkanı Mahmut ÖKÇESİZ yaptı. Düzenleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Himmet KONUR Kuşadalı İBRAHİM HALVETİ Hz. hayatını ve tasavvuftaki yerini anlattı. Kuşadası kaymakamı Muammer AKSOY beyefendi ise yaptığı konuşmada Kuşadası turizmini ve kültürü hakkında bilgiler verdi. Protokol konuşmalarından sonra sempozyuma öğle yemeği ve Cuma namazı için ara verildi. Saat 14.30 başlayan öğleden sonraki birinci oturumda 5, ikinci oturumda ise 4 değişik bildiri okundu ve sempozyumun birinci günü sona erdi. Sempozyum açılışına Aydın İl müftüsü Ömer KOCAOĞUL, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri AKTAKKA, Efeler İlçe Müftüsü Salih AKCAN, Kuşadası ilçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin YAPICI, Yurt-Kur müdürü Salih KOTAN, Liman Başkanı Yaşar KARABACAK, Mal Müdürü Kemal ÇEVNİ, Sağlık Müdürü Osman CESUROĞLU- Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Arif YILAN, Meteoroloji Müdürü Ahmet LEVENT, İncirliova ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÇALIŞKAN, Yerel Tarih Dergisi İmtiyaz Sahibi Ali ERGÜL, Editörü Nail TOPAL, ADA-ÇEV Derneği başkanı Mustafa DİNÇOĞLU ve kalabalık bir resmi erkan katıldı. Üzüldüğümüz nokta ise Kuşadası Belediye başkanı sayın Özer KAYALI beyi aramızda göremediğimiz gibi Kuşadası Belediyesini temsilen tek bir kişinin bile gelmemesi idi. Sempozyuma katılıp bizleri onurlandıran herkese teşriflerinden dolayı kendilerine TEŞEKKÜR ediyoruz.

































BİR SEMPOZYUMUN ARDINDAN-3

Kuşadası ve Civarında Tasavvufi Hayat ve Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu’nun en dikkati çeken katılımcıları HALVETİ CAN’lardı. Teşriflerinden büyük onur duyduğumuz saygıdeğer H. Şükrü YAYINTAŞ beyefendinin liderliğinde, değerli dost Hasan Ali BAŞARACI beyin organizasyonunda ve saygıdeğer hanımefendi Sühendan ERDİN temsilciliğinde bizlere unutulmaz iki gün yaşattılar. Her gün ortalama 200 km yolculuk yapan, sabah erken saatlerde yola çıkan ve akşam geç saatlerde hanelerine ulaşan, yediden yetmişe aşk ile hareket eden bu125 CAN disiplin ve vakar içinde hareket ettiler, akışı bozmadan ve karıncayı dahi incitmeden, Hz. Pir’den aldıkları manevi irşad terbiyesi ile aşk ile bildirileri dinlediler ve kısacası gönüllerimizi fethettiler. Bir lidere bağlı nasıl hareket edileceğinin ve sadakatle bağlılığın ne demek olduğunu davranışları ile dimağımıza nakşettiler. Bu işte özlediğimiz ve Kuşadası’nda uzun yıllardır görmediğimiz enfes bir tablo idi. Bize bu güzelliği yaşatan, Hz. Pir’e layık olduklarını ispat eden ve sempozyumumuza renk katan bu güzide insanlara, H. Şükrü YAYINTAŞ Beyefendi’nin şahsında tüm HALVETİ CAN’lara TEŞEKKÜR etmek boynumuzun borcudur ve bir hakkı teslim etmektir. Hz Allah (c.c.) sizlerden razı olsun. İnşallah yakında Manisa Genç Tasavvufçuları Destekleme ve Geliştirme Derneği ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği kardeş dernek olacaklar ve işbirliği yapacaklardır.
























































BİR SEMPOZYUMUN ARDINDAN-4

Kuşadası ve Civarında Tasavvufi Hayat ve Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu’nun en renkli bölümlerinden biride 3 gün sergilenen karma sergi idi. Küratörlüğünü müzehhibe ve Ebruzen SUNA ONGAN hanımefendinin ve Hattat ARKIN ONGAN beyefendinin yaptıkları ve toplam 57 parçadan oluşan karma sergi davetlilere ve akademisyenler unutulmaz bir görsel şölen izleme fırsatı sundu. Gelenekli el sanatlarımızdan olan Hat, Ebru, Minyatür ve Tezhip eserler hayranlıkla izlendi ve çok beğenildi. Hattat Arkın ONGAN beyin bizzat sergi salonunda özel kalemle yazdığı Besmele-i Şerif, hat levhalar ve dualar büyük bir ilgi odağı oldu. Karı-koca ONGAN çiftine sempozyuma renk kattıkları ve emekleri için çok TEŞEKKÜR ederiz































BİR SEMPOZYUMUN ARDINDAN-5

01 Nisan 2016 Cuma günü başlayan Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu renkli tablolara sahne oldu ve Kuşadası’nda ilklerin sempozyumu olarak hafızalara kazındı. Kültürümüzde ve musikimizde müstesna bir yeri olan TÜRK TASAVVUF MÜZİĞİ enfes bir konser olarak 1. Günün akşamı Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel sahnesinde icra edildi. Neyzen Muharrem SÖNMEZ başkanlığında, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarından bir grup tarafından değerli bestekar AHMET HATİPOĞLU’nun bestelerinden tasavvuf musikisinin enfes örnekleri olan salat-ı şerifler, naatlar ve ilahiler icra edildi ve ruhumuza akan nağmelerle mest olarak günün yoğunluğunu attık. Bizlere bu güzelliği yaşatan başta Muharrem SÖNMEZ bey olmak üzere koro şefi sayın Ümit YAZICI beye ve değerli ekip arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı arz ederiz.










BİR SEMPOZYUMUN ARDINDAN-6

Sempozyumun son günü Hz. İbrahim Halveti’nin doğduğu köy olan ÇINAR köyünü ziyaret ettik. Köy muhtarımız sayın SABAHATTİN AKYÜZ beyin davetine icabet ederek sempozyuma katılan akademisyenlerle saat 12.00 civarında köye intikal ettik ve büyük bir konukseverlikle karşılaştık. Çınar köyünün yediden-yetmişe bizi beklediğini ve mükellef bir sofra hazırlandığına şahit olduk. İkram edilen öğle yemeği tek kelime ile mükemmeldi ve biz hayatımızda böyle lezzetli bir keşkek yemedik dersek yalan olmaz. Öğle namazını mütekip, okunan aşr-ı şerif, yemek duası ve Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM hocanın enfes konuşması köylülerimizi çok memnun etti. Yatağan baba türbesini ziyaret ve hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile gezimiz sona erdi. Başta muhtarımız sayın SABAHATTİN AKYÜZ olmak üzere ÇINAR köyü Cami İmam Hatibi Sayın Abdurrahman TOLUNAY ve değerli eşi Geçici Kur'an kursu Öğreticisi Sayın Hafize TOLUNAY ve Kur'an Kursu öğrencilerine ve yediden-yetmişe imece usulü çalışarak bizi büyük bir konukseverlikle ağırlayan herkese TEŞEKKÜR ederiz. Allah bu millete ve devlete ZEVAL vermesin.









































Kuşadası ve Civarında Tasavvufi Hayat

ve Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu

Davetiye ve Sempozyum Programı

Sempozyum Bildiri Özetleri

Sempozyum Afişi

Word formatında Davetiye

 

Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumunu anlatmak amacıyla bugün yapımcılığını sayın Mustafa Özbaş ve Gürol Pehlivan hocalarımızın yaptığı TRT İzmir Kent Radyo'nun Saat Kulesi adlı programına konuk olduk. Düzenleme kurulu üyesi sayın Prof. Dr. Himmet Konur hocamla birlikte 1 saate yakın güzel bir söyleşi ile sempozyumu ve Kuşadası'nı konuştuk. Bize bu imkanı verenlere şükranlarımızı arz ederiz.





16 Mart 2016 Çarşamba günü Kuşadası Müftümüz Sayın Vehbi AKŞİT ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Sayın Mahmut ÖKÇESİZ ile birlikte, Kuşadası 105 FM radyosunda canlı yayına katıldılar.

1-3 Nisan 2016 tarihleri arasında Kuşadası Sealight Resort Otel'de düzenlenecek olan Kuşadası ve Civarında Tasavvufi Hayat ve Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu hakkında dinleyicilere bilgiler verdiler. 




20 ŞUBAT 2016 CUMARTESİ- 
KUŞADALI İBRAHİM HALVETİ SEMPOZYUMU DÜZENLEME KURULU TOPLANTISI



Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği ile Kuşadası Müftülüğü ‘nün ortaklaşa hazırladığı ve 1-3 Nisan 2016 tarihleri arasında Kuşadası Sealight Resort Otel’de yapılacak olan Kuşadası ve civarı Tasavvufi Hayat ve Hz. İbrahim Halveti Sempozyumu Düzenleme Kurulu toplantısı yapıldı. 

Düzenleme Kurulu ; Başkan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslami Bilimler İslam Hukuku Ana Bilim dalı başkanı Prof. Dr Mustafa YILDIRIM başkanlığında, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı başkanı Prof. Dr. Himmet Konur, Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyesi Mehmet Veysi Dörtbudak, Kuşadası Müftüsü Vehbi AKŞİT ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği başkanı Mahmut ÖKÇESİZ ile iki gün süren toplantılar ve inceleme gezileri yaptılar. Kuşadası'nda yapılan toplantılarda sempozyuma katılacak bildirilerin son durumu, kabul edilen bildiri özetleri, bildiri sunacak akademisyenlerin ulaşım ve konaklama konuları, sempozyum programı, sempozyum katılım belgeleri, afişleri, sempozyum oturumları, oturum konuşma süreleri, vb teknik konular ayrıntılı olarak ele alındı ve her detay titizlikle incelendi. 

Birinci gün yapılan toplantılardan sonra, sempozyumun yapılacağı otel, sempozyum salonu, otel odaları, ses düzeni, konser salonu, vb. konular düzenleme kurulu başkan ve üyeleri tarafından incelendi ve sempozyum süresince doğabilecek tüm aksaklıklar için tedbirler konuşuldu. Birinci günün akşamı kurul üyelerinin ve eşlerinin de katıldığı akşam yemeğinde neşeli bir ortamda sohbet edildi ve günün yorgunluğu atıldı.

İkinci gün ise ; düzenleme kurulu başkanına, üyelerine ve eşlerine Kuşadası şehri gezdirilerek Kuşadası'nın tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verildi. 

Dernek başkanımız Mahmut Ökçesiz rehberliğinde yapılan bu gezide, İbramaki, kale içi, Alkış evi, kale içi camisi, Hacı İbrahim Camisi ve haziresi, Yıldırım Caddesi üzerindeki bazı tarihi evler, Çalıkuşu evi sırasıyla gezildikten sonra, düzenleme kurulu restore edilen ve Kuşadası Müftülüğüne hibe edilen Ulvi Adalıoğlu Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunduğu. Klasik Türk müziği ve Tasavvuf musikisi koroları, Ney, tambur, bendir, rebap, vb. musiki kursları, Osmanlıca ve Arapça dil kursları, katı, minyatür, hüsn-ü hat, tezhip, kağıt rölyef, vb. gelenekli Türk Sanatlarının öğretileceği bu merkezi inceleyen kurul üyeleri bazı tavsiyelerde bulunuldular. 

Kuşadası müftümüz ve dernek başkanımız hocalarımızın tavsiyelerini dikkatle dinlediler, notlar aldılar ve düşüncelerini beyan ettiler. 

Merkezden ayrılan düzenleme kurulu üyeleri ve eşleri öğle yemeği için yerel lokantalarımızdan birinde mola verdiler. Yemekten sonra İzmir’den gelen başkan ve üyeleri eşleri ile birlikte Kuşadası'ndan ayrıldılar. 

1-3 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyuma tüm halkımız davetlidir ve çok değerli bildirilerin yer aldığı bu ilginç sempozyumun Kuşadası tarihine yeni bir pencere açacağını ve büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.







                                               

Kuşadası ve Civarında Tasavvufi Hayat

ve

Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu

 

                   

 

01-03 Nisan 2016 tarihlerinde Kuşadası Müftülüğü ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği tarafından “Kuşadası ve Civarında Tasavvufi Hayat ve Kuşadalı İbrahim Halveti Sempozyumu” düzenlenecektir. Sempozyum ile ilgili bilgiler aşağıdadır.

 

 

 

Düzenleme Kurulu:

Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM

Prof. Dr. Himmet KONUR

Vehbi AKŞİT

Mahmut ÖKÇESİZ

 

Sekreterya

Betül İZMİRLİ

 

İletişim Bilgileri

Bildirilerin gönderileceği e-posta adresi:

info@kusadaliibrahimhalveti.com

Sempozyum süreciyle ilgili bilgiler  http://www.kusadaliibrahimhalveti.com adresinden takip edilebilir.

 

 

Ulaşım ve Konaklama:

Sempozyum başlangıç ve bitiş tarihleri

01-03 Nisan 2016

 

Sempozyum adresi:

SEALIGHT RESORT HOTEL

Boyalik mevkii 09400 Kusadasi - Türkiye

 

    Phone: +90 256 622 31 32

    Fax: +90 256 622 24 54

    Web : http://www.sealighthotel.com/

 

Ulaşım ve Konaklama giderleri:

Düzenleyen kurumlar tarafından karşılanacaktır

 

 

Bildiri özetleri son gönderme tarihi

20 Ocak 2016

    

 Kabul edilen bildirilerin ilan tarihi

 05 Şubat 2016

    

Bildiri metinlerinin son teslim tarihi

21 Mart 2016


BİLDİRİ SUNACAK AKADEMİSYENLER

1. Prof. Dr. Himmet Konur, “Tasavvuf Nedir? Kuşadalı İbrahim Halveti Kimdir?”
2. Ar. Gr. Dr. Kemal R. HAYKIRAN- İbrahim Halvetî Hazretlerinin Yetiştiği Ortam: XIX. Yüzyılın Başlarında Batı Anadolu’nun Kültürel ve Fikrî Durumu (saat)
3. Prof. Dr. Mehmet Demirci, Kuşadalı İbrahim Halveti’nin Tekkelere Bakışı
4. Doc. Dr. İbrahim Işıtan- Kuşadalı İbrahim Halvetî'nin Mânevî Şahsiyetini Oluşturan Temel Unsurlar
5. Doç. Dr. Süleyman Gökbulut, Kuşadalı İbrahim Halveti’nin Tasavvufi Dünyasına Bir Bakış
6. Necmeddin Bardakçı, Kuşadalı İbrahim Halveti ve Melamet Neşvesi
7. Yrd. Doç. Dr. İdris Türk, Kuşadalı İbrahim Halveti’nin Rüya Anlayışı
8. Betül İzmirli- Kuşadalı İbrahim Halveti’de Rabıta
9. Yrd. Doc Mustafa Salim Güven- KUŞADALI İBRÂHİM HALVETÎ'NİN CUMHURİYET DÖNEMİNDEKİ HALEFLERİ
10. Yrd. Doc Hasan Yaşaroğlu- Kuşadalı İbrahim Halveti Müridanından Şair-i Yegane Enderunî Ali ve Kuşadalı Hakkında Kaleme Aldığı Risalesi Hidayetü’l-Veli (Ceride-i Havadis Muharriri Derviş Ali)
11. Ö. Gör. Güldane Gündüzöz- Kuşadalı İbrahim Halvetî'de Metaforik Dil
12. Doc. Dr. Necdet Şengün- Tasavvufî-Edebî Bir Muhit Olarak Aydın: Aydınlı Uşşakî Şairler ve Şiirleri
13. Yrd Doç. Şamil Baş- Aydınlı Mutasavvıf Şair Ömer Hulûsî Efendi ve Halveti-Uşşâkî Yoluna Etkileri
14. Eğitimci-Yazar Hakan Alşan- Türk-İslam Sufiliğinde Özge Bir Neşve: Tarik-i Nazenin (Tespitler, Tashihler, Tahliller)
15. Yrd Doc. Raşid Çavuşoğlu- Ahmed Tâlib-i İrşâdî-Yrd Doc. Arif Demir - Kuşadalı İbrahim Halveti Döneminde Dini Musiki (Halveti Musikisi)
16. Ar. Gör. Muhammet Sevinç -KUŞADALI İBRAHİM HALVETİ’NİN “NUTK-İ ŞERİF”İNE YAPILMIŞ BESTELERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
17. Yrd. Doc. Rabia Uçkun- ZİYARET GELENEĞİ BAĞLAMINDA MAKEDONYA’DA HALVETİLİĞİN İZLERİ
18. Bilim Uz. Veli Cem Özdemir- OSMANLI DEVLETİ’NİN KIZILBAŞLARI ETKİLEME POLİTİKALARINDA HALVETİYYE’NİN YERİ

Yorumlar - Yorum Yaz
30 Cüz ve Mesajlar
Ses Gazetesi Yazılarım
Hadislerle İslam
Günlük Program
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam133
Toplam Ziyaret3599574

Uymazsan Trafige

Dini Bilgiler
Google Translate
Her Güne Bir Ayet ve Hadis

Siyer Araştırmaları Merkezi



İslam Ansiklopedisi
Hava Durumu
Diyanet Namaz Sitesi
Diyanet PDF
Kuran Elif Bası